May 1, 2020

EP.9 Gerai Abang SS19 Tetap Menyediakan Menu Kegemaran Pelanggan Sepanjang PKP

EP.9 Gerai Abang SS19 Tetap Menyediakan Menu Kegemaran Pelanggan Sepanjang PKP

Gerai Go Digital kali ini membawakan seorang peniaga gerai di SS19, Subang Jaya iaitu En Anuar b Sharif, pemilik Gerai Abang SS19 yang menggunakan media sosial untuk mempromosikan menu-menu popularnya sepanjang PKP ini. Walaupun telah berniaga lebih 20 tahun di SS19, pengalaman berniaga sepanjang PKP dan Ramadhan kali ini sesuatu yang baru dan tidak boleh dilupakan.

Isi Utama

Podcast kali ini mnampilkan seorang lagi peniaga gerai, En Anuar Sharif dari Gerai Abang SS19 terpaksa menggunakan online dan berdasarkan tempahan dari pelanggan setiap hari. Akibat dari kesukaran mendapatkan bahan-bahan mentah tertentu, beliau hanya menyediakan menu-menu tertentu tetapi tetap merupakan menu kegemaran pelanggan dan dihantar terus kepada pelanggan. Paling ketara jualan agak merosot seperti murtabak yang dijual 200 keping sepanjang PKP berbanding lebih 500 keping sebelum PKP.

Fakta Menarik

Walaupun PKP, pekerja tidak ditamatkan tetapi dikurangkan mengikut syif selain penjarakkan sosial sepanjang kerja-kerja memasak dan penyediaan makanan dijalankan. Apa yang penting sepanjang PKP, usaha terus dijalankan demi kelangsungan bisnes.

More episodes

Load more