May 12, 2020

EP.15 Liza’s Briyani Tetap Dapat Sambutan Sepanjang PKP

EP.15 Liza's Briyani Tetap Dapat Sambutan Sepanjang PKP

Gerai Go Digital kali ini menampilkan Puan Rosmaliza Mohammad, pemilik Liza's Briyani di SS15 Subang Jaya yang masih menjalankan bisnes nasi briyai resepi ibu mertuanya dan mendapat sambutan seperti biasa walaupun PKP. Ini adalah kerana Puan Liza telah menggunakan media sosial sebagai alat pemasaran sejak sekian lama dan dikenali ramai serta telah mempunyai pelanggan tetap.

Isi Utama

Podcast kali ini membawakan Puan Liza dari Liza's Briyani yang berkongsi pengalaman beliau menjadikan media sosial sejak mula berniaga dan ianya banyak membantu beliau terus sukses dan tidak terkesan akibat PKP ini. Ini membuktikan bahawa usahawan mikro yang menjadikan media sosial sebagai alat pemasaran, lambat laun akan lebih mudah dikenali dan mencapai sasaran pelanggan yang betul.

Fakta Menarik

Peranan media sosial seperti facebook, Instagram dan sebagainya sangat berguna sebagai alat pemasaran yang relavan. Usahawan mikro perlu menguasai asas media sosial jika mahu terus berjaya terutama ketika menghadapi saat-saat sukar sepanjang PKP ini.

More episodes

Load more